Een nieuw begin

Achter de schermen werken aan een nieuw begin

Het is weer een tijd geleden sinds ik iets op papier heb gezet. Ik heb op mijn laatste blog veel positieve reacties op gekregen. Mijn dank daarvoor. Hoewel je daarna, niets meer gelezen hebt van mij, is er veel gebeurd achter de schermen. Ik ben met iets nieuws gestart, wat voelt als een nieuw begin. En over dit nieuwe begin wil ik jou meer vertellen.

Een nieuw begin

Al heel lang werd ik aangetrokken door deze opleiding, en al heel lang had ik in mijn hoofd dat ik deze opleiding moest doen als de tijd daarvoor rijp was. Eindelijk voelde het goed. Ik had het lesgeven bij Nederlof afgesloten, en kon aan een nieuwe fase in mijn leven beginnen. Een nieuw begin.

Ik ben in deze periode samen met mijn man op vakantie geweest en heb genoten van de rust, van het land, de mensen…kortom van alles wat zich aandiende. Beiden kwamen wij tot rust na een hectische periode en konden goed met elkaar praten, wat in de hectiek vaak vergeten wordt. We konden heerlijk genieten van elkaars gezelschap, wat ook voelde als een nieuw begin in onze relatie, en het voelt hechter dan ooit.

Een nieuw begin vraagt om nieuwe dingen…

Direct na de vakantie stond ik voor het eerst op een buurtbraderie waar ik mijn wierook, armbanden en diensten aanbood. Een eerste keer op een braderie en dan ook nog in een drukke omgeving intuïtief auratekeningen maken of mini afstemmingen maken. Maar weet je wat? Het verliep allemaal heel natuurlijk en normaal. Wat een fantastische ervaring was dat. En wat een leuke mensen heb ik ontmoet en leren kennen. Jammer dat het die dag verschrikkelijk regende en waaide, maar dat mocht de pret niet drukken.

Een transformatie dat voelt als een nieuw begin

Het was dus letterlijk een nieuw begin. Een transformatie. Want ik voelde ruimte en vrijheid om te doen wat ik leuk vond, zonder mij zorgen te maken om hoe het zou aflopen. Mede door de knieproblemen, realiseerde ik mij dat ik meer moest genieten van het leven zoals het zich aandiende. En niet zoals ik wilde dat het moest zijn…zonder over mijn grenzen te gaan. Het was een zware les, maar desondanks was het een mooie les. Want ik kon eindelijk loslaten. Ik kon eindelijk zien wat er al die tijd al aanwezig was, en wat ik genegeerd had. Eindelijk kon ik zien wat ik wilde. En wat ik wilde, was niet meer wat anderen wilden wat ik zou moeten willen. Ik heb mij steeds laten leiden door wat anderen van mij verwachtten. Ik heb mij steeds laten leiden door wat anderen vonden dat goed was voor mij, omdat ik dacht dat ik geen verstand had van ondernemen. En nu…nu voelde ik wat ik wilde en vooral wat ik niet wilde in mijn ondernemerschap.

Internationaal register hypnotherapeut

En omdat ik eindelijk wist welke kant ik op wilde, ben ik begonnen met de opleiding tot internationaal register hypnotherapeut, omdat ik voelde dat die opleiding mij meer zou brengen. Niet alleen voor mijn klanten, maar ook voor mijzelf. En weet je wat? Toen ik dit zo vertelde aan andere collega ondernemers, waren ze sceptisch. “Denk je echt dat jij er zelf wat aan zal hebben?” Ja, dat denk ik. Het kon mij niet schelen wat zij ervan vonden. Het ging om wat ik vond dat goed voor mij was.

Ik voelde mij bevrijd. En wat voelde het goed. Ik leek thuis te komen.

Begrijp mij niet verkeerd. Want alles wat ik tot nu toe gedaan heb en wat ik nog steeds doe, doe ik met plezier. Maar deze opleiding voegde een extra dimensie toe aan wat ik al deed. Ik voelde opluchting, blijdschap en zekerheid. 

Ik kon mij eindelijk losmaken van het juk wat ik mijzelf had opgelegd door marketingstrategieën en -technieken. Want het voelde al heel lang niet meer goed voor mij om alleen maar vrouwen met onzekerheidsklachten te coachen. Ik voelde mij namelijk geperst in een hokje waarin ik mij niet meer vrij voelde. Het bleek een tussenfase voor mij, een fase om mij zelf van het laatste restje onzekerheid los te koppelen. 

Nieuwe website

Daarom, als je binnenkort op mijn website kijkt, zal je zien dat delen van de teksten veranderd zijn. Ik werk nog steeds graag met vrouwen, dus die doelgroep verandert niet. Maar ook mannen zijn welkom. Laat je dus niet afschrikken door de doelgroep op mijn website, mannen.

Ik voel mij bevrijd. Dankbaar voor dit nieuwe begin.

Ik hoop de opleiding tot internationaal register hypnotherapeut eind dit jaar af te ronden. Voor mijn casestudy ben ik nog op zoek naar cliënten die tegen een heel laag tarief bijvoorbeeld willen stoppen met roken, of meer zelfvertrouwen willen, emotionele blokkades willen opheffen, etc. etc.

Ben jij die persoon of ken je iemand die met een probleem zit en dit wil oplossen, meld je dan aan voor mijn casestudy hypnose. Slechts 35 euro per keer. Aanmelden kan via de mail: info@holistischepraktijkzivah.nl. Kijk ook gerust naar mijn nieuw vormgegeven website: www.holistischepraktijkzivah.nl. 

Ik hoop je snel te zien. Je bent van harte welkom.

Reacties zijn welkom. Sharing is caring.