FAQ (Meest gestelde vragen)

Op deze FAQ pagina, staan de meest gestelde vragen over alle behandelvormen en methodieken. De vragen zijn per categorie gerangschikt, zodat het inzichtelijk en overzichtelijk blijft. Ook algemene en praktische vragen worden op deze pagina beantwoord.

 

FAQ Coaching

Coaching is een effectieve manier om mensen die een probleem hebben te helpen. Het is een interactieve manier, waarbij de coach verschillende gesprekstechnieken, hulpmiddelen en strategieën gebruikt om de ander aan te zetten tot andere gedachtenpatronen of ander gedrag.

Bij Gewoon Gelukkig Gezond, bestaat het coachen uit zowel live sessies als uit online sessies. Je kan emails ontvangen met instructies, maar er kunnen telefonische consulten plaatsvinden. Tijdens de live sessies wordt er gebruik gemaakt van de Aura en Chakra therapie, Hypnotherapie, in combinatie met coachingstechnieken en soms ook van de Luisterkindmethode. Bij coachen wordt er gewerkt aan het  emotionele, mentale en spirituele aspect van de klachten.

FAQ Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning veranderingen kan aanbrengen in het onderbewustzijn. Door middel van een inleidende tekst, breng ik je in een staat van hypnose. En doordat je zo ontspannen bent, ben je je minder bewust van wat er om je heen gebeurt, maar focus jij je des te meer op mijn stem. Als hypnotherapeut kan ik daardoor suggesties geven aan het onderbewustzijn om veranderingen aan te brengen. In de hypnotherapiesessies wordt gewerkt aan het emotionele, mentale en gedragsmatige aspect van de klachten.

 

 • Heb je weleens auto gereden, waarbij je op een gegeven moment tot het besef kwam dat je al veel verder op je route was dan je had verwacht?
 • Dagdroom je? 
 • Ben je soms zo geconcentreerd bezig dat je niets of niemand meer hoort?

Dit zijn voorbeelden van situaties waarin je in het dagelijks leven in een lichte staat van hypnose bent. Hypnose is dus een natuurlijke geestes gesteldheid die we allemaal eens hebben ervaren.

Nee absoluut niet. Je hoort nog alles en bent nog helemaal bij.Je aandacht is alleen gericht op de stem van de hypnotherapeut waardoor je andere geluiden onder opmerkt.

Nooit!! Absoluut niet. Een hypnotherapeut kan geen controle uitoefenen op de client. Jij bent altijd in controle. Er gebeurt niets wat je niet wilt dat gebeurt. Je bent immers nog bij bewustzijn. En jouw onderbewuste merkt vanzelf als iets niet klopt 

Nee. De hypnotherapeut haalt je altijd uit hypnose. Zelfs als dat niet zou gebeuren, dan zou je toch na een tijdje zelf weer eruit komen. 

Hypnose heeft nog nooit iemand nadeel berokkent.

Elke vorm van hypnose is zelfhypnose.

FAQ Aura en Chakra Therapie

De Aura en Chakra therapie is een methode die breed is van opzet, ver reikt en diepgaand is. Het beperkt zich niet alleen tot de auralagen, zoals de naam doet vermoeden, maar houdt zich ook bezig met de chakra’s, kleurenleer, karakterstructuren en verloren delen van de persoonlijkheidsstructuur, het verwijderen van negatieve energieën en met levensstijl. 

Daarom is de Aura en Chakra Therapie  uitermate geschikt voor hooggevoelige mensen en een ieder die zijn eigen emotionele, fysieke,  en spirituele lichaam wil helen.

In de sessies worden blokkades in je auralagen opgespoord en weggehaald. Jouw energie tekorten worden aangevuld in de auralagen en je kleuren in de auralagen worden hersteld of geneutraliseerd, je chakra’s worden gerepareerd en gebalanceerd. Indien nodig, krijg je lichaamsoefeningen en voedingsadviezen ter bevordering van de werking van een chakra. 

Ook worden er ook voedings- en leefstijladviezen gegeven. Tevens wordt een karakterstructuur analyse gedaan, alsook sjamanistische technieken toegepast. Tijdens de sessies vinden er zeer krachtige healings plaats, die niet onderschat moet worden. Het is daarom nodig om behandelingen te verspreiden over meerdere behandelsessies.

 

Zoals bij alle natuurgeneeskundige behandelingen, kan het zijn dat je na een aura en chakra therapie sessie wat bijwerkingen kan ervaren. Zo kan je je na een sessie erg moe voelen, of de pijn waarvoor je komt, wordt even heftiger, of je krijgt veel en heftige dromen. 

Dit heeft ermee te maken dat je lichaam zich weer moet aanpassen aan de nieuwe energie die door je lichaam stroomt. Daarom is het ontzettend belangrijk om na een sessie veel water te drinken zodat afvalstoffen het lichaam uit kunnen. 

FAQ Simpson Protocol

De Simpson Protocol is een hypnose methode die holistisch te werk gaat. De Simpson Protocol (SP), is bedacht door Inez Simpson, een bekend en beroemd Hypnotherapeut uit Canada. Bij SP, wordt gebruik gemaakt van het alwetende Hoger Bewustzijn, die het werk doet voor jou. Ook ik, als therapeut kom hier niet aan te pas. Ik stel enkel de vragen en het Hoger Bewustzijn doet het werk. (zie ook de video op de pagina van de Simpson Protocol).

SP, is voor iedereen geschikt. Dus ook voor kinderen. Met SP kan je elk probleem aanpakken. SP gaat dieper dan een normale hypnose sessie, omdat je het probleem holistisch aanpakt. 

De eerste sessie duurt altijd het langst. Reken op 1½-2 uur. Van te voren, vraag ik jou om de video te bekijken zodat je weet wat SP inhoudt. De vervolgsessies zijn wat korter. Maar voor elke persoon kan het weer anders zijn.

Om een probleem grondig te kunnen aanpakken, heb je op zijn minst 4 sessies nodig. Het kan voorkomen dat er meerdere sessies nodig zijn. Niet iedereen heeft het zelfde probleem of ervaart een probleem op dezelfde manier. Het verschilt dus per persoon hoeveel sessies er nodig zijn. 

Beide methodieken werken diepgaand. Bij de Yager therapie gebruik jij je verbeeldingsmogelijkheid en ga je niet in hypnose. Bij de Simpson Protocol ga je wel in hypnose. Beide methodieken gaan naar de kern van het probleem.  

FAQ Klankschaalmassage/concert

Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een uit een legering vervaardigde schaal. De verschillende metalen, waaronder goud, zilver en koper, kunnen qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling van elkaar verschillen. (Bron: Wikipedia

Door het aanslaan van de klankschaal, kan een diepgaande ontspanning optreden. De klankschaal produceert verscheidene tonen en trillingen. die harmoniserend werken op elk aspect van ons zijn, op ons lichaam, op onze emoties, onze gedachten en ons Zelf, waardoor er ontspanning kan optreden. 

Bij een klankschaalmassage leg ik de klankschalen op het lichaam en sla ze op een harmonische manier aan, waardoor zowel lichaam als geest kan ontspannen door klankschalen.

Daarom is een klankschaalmassage ook ontzettend geschikt voor hooggevoelige mensen die last hebben van stressklachten.

Een klankschaal concert is een concert met verschillende klankschalen en andere instrumenten. Door de combinatie van verschillende instrumenten, ontstaat er een harmonische golf van klanken die zeer ontspannend werken.

Tijdens een klankschaal concert liggen de deelnemers op een matras, matje op de grond. De ruimte is huiselijk, knus en geeft een veilig en aangenaam gevoel. De klankschalen/instrumenten zijn op een bepaalde manier gerangschikt zodat de geluiden de gehele ruimte opvullen. 

Soms wordt een sessie begeleid met meditaties of visualisaties. 

De klankschaalconcerten worden elke laatste vrijdag van de maand gegeven.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

FAQ Luisterkindmethode®

De Luisterkindmethode® is een manier om met jou of met je kind te communiceren, waarbij er op telepathische wijze en op een dieper niveau (onbewust niveau) contact wordt gemaakt met jou of met je kind. Het unieke van de Luisterkindmethode® is, dat ik geen labels leg op jou of je kind, maar alleen maar luister, en open ga in het gesprek. Ik luister vooral wat je te zeggen hebt en wat in het dagelijks leven onbesproken blijft.

Door telepathisch contact te maken met jouw hoger bewustzijn, ziel of hoger bewustzijn, stem ik mij af op jouw energie. Dit noem ik een afstemming. 

 

Tijdens het gesprek, kunnen  al jouw vragen aan bod komen. In principe mag je alles vragen, behalve vragen zoals “wanneer ga ik dood?” of  schuldvragen. Tevens kan het voorkomen dat een vorig leven van jou of van een kind aan bod komt, of dat er auralifters aanwezig zijn die mogelijk te maken hebben met hoe jij je voelt of met het gedrag van jouw kind. 

Opmerkelijk is dat je vaak na een afstemming al veranderingen voelt of ziet optreden. De afstemming is echter geen garantie dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.  

Als je besluit een luisterkindafstemming aan te vragen, dan heb ik een email nodig met deze gegevens:

 • foto van de persoon op wie ik afstem;
 • naam, leeftijd en geslacht;
 • gezinssamenstelling
 • de vragen die je beantwoord wil zien.

Bij een Geboortebegeleiding  neem ik telefonisch contact op met jou zodat wij afspraken kunnen maken voor de afstemmingen.

In principe mag iedereen een afstemming aanvragen. Kinderen vanaf 10 jaar moeten op de hoogte zijn dat er een afstemming op ze wordt gemaakt of moeten zelf toestemming geven. 

De aanvraag gebeurt per email. Er is geen fysiek contact of telefonisch contact nodig voor de aanvraag noch voor het maken van een afstemming. Alles gebeurt op afstand.

Een afstemming kan je aanvragen door een mail te sturen naar: ikwileenafspraak@gewoongelukkiggezond.com. 

In jouw mail vermeld je de reden van aanvraag (probleem en om wie het gaat), naam, leeftijd, gezinssamenstelling. 

Zodra ik jouw mail heb ontvangen, stuur ik jou het begeleidend schrijven en de factuur. 

Zodra de betaling binnen is, begin ik aan de afstemming.

Over het algemeen duurt het twee weken voordat jij de afstemming ontvangt in je mailbox. Tenzij anders overeengekomen. 

Zodra de betaling op de rekening staat van Gewoon Gelukkig Gezond, dan gaan de twee weken in.

Met de Luisterkindmethode kan je ook afstemmen op overledenen, mensen in coma, of mensen op de intensive care en die niet zelfstandig meer kunnen praten, personen met vormen van dementie/ Alzheimer/Korsakov, mensen die zelfmoord hebben gepleegd, doodgeboren baby’s, foetussen die zijn overleden door een miskraam of niet levensvatbaar waren.

Daarnaast is er een aparte module de Geboortebegeleiding.

De Geboortebegeleiding is een aparte module van de Luisterkindmethode® en is bedoeld voor als je zwanger bent, vanaf 28 weken zwangerschap. De opzet van de geboortebegeleiding is ook anders dan de afstemming van de Luisterkindmethode®. Als aanstaande moeder kan je jezelf niets mooiers cadeau geven dan een Geboortebegeleiding. 

Waar ik bij een luisterkindafstemming slechts enkele e-mail contacten heb, heb ik bij de geboortebegeleiding intensiever e-mail en/of telefonisch contact met jou, en daardoor ook op zielsniveau met je ongeboren kindje. 

De geboortebegeleiding is verbinden op een dieper niveau met je kindje. Doordat ik mij afstem op jouw ongeboren kindje, leer jij je kindje kennen en verwelkom je het als het ware in de wereld. Daardoor krijg je inzicht in hoe jouw ongeboren kindje tegen de geboorte aankijkt en hoe het zich in de wereld wil presenteren.

Tijdens een geboortebegeleiding ben ik 4 weken lang, 1 dag in de week op een vastgesteld tijdstip, een trouwe metgezel (op afstand) van jou en je kindje. Het enige wat jij hoeft te doen, is op het vastgestelde tijdstip in de rust te gaan, zodat ik mij kan afstemmen op je kindje. Dit moment is jouw moment samen met je kindje. De vierde en tevens laatste afstemming is een persoonlijke brief van jouw kindje aan jou.

Deze aparte variant van de Luisterkindmethode is niet alleen heel bijzonder, maar ook zeer persoonlijk. Ik stel mij daarom bijzonder dankbaar op, omdat ik dit met jou en je kindje mag delen.

De Yager Therapie® is een evidence based therapie. Yager Therapie® is ruim 40 jaar geleden ontstaan. Het criterium daarbij was; het oplossen van psychische, psychosomatische en fysieke klachten, problemen en stoornissen door het vinden van de oorzaak.

 • Angsten, fobieën en dwangneuroses / OCS
 • Stress, Depressie, Burn-out, Trauma’s, PTSS
 • Verslavingsgedrag (roken, drugsgebruik, alcoholverslaving, gok- en gameverslaving
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Chronische pijnklachten
 • Spanningshoofdpijn, Migraine, Astma
 • Allergieën
 • Slaapproblemen
 • Seksuele, dermatologische- en gynaecologische klachten
 • Verbetering van het immuunsysteem
 • Gewichtsreductie en meer…

Een sessie duurt over het algemeen tussen de 90-120 minuten.

Nee, er is geen verschil. Het verschil zit in hoe je het als therapeut toepast. Gebruikt de therapeut uitsluitend de Yageriaanse methodiek, dan presenteert ie dit als de Yager-Therapie®. Integreert de therapeut de methodiek in andere methodieken, dan wordt er over de Yager-Code® gesproken. Beide termen worden door elkaar gebruikt. 

Bekijk dan dit filmpje 

 

FAQ Algemeen

Een consult duurt meestal 60-90 minuten. Dit is afhankelijk van de therapievorm of methodiek. De Yager-Therapie® en de Simpson Protocol kunnen langer duren. 

Je kan een afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Ik neem dan z.s.m. contact op met jou. Of je mailt naar: ikwileenafspraak@gewoongelukkiggezond.com

Helaas moet ik voor het niet tijdig afzeggen of het vergeten van een afspraak kosten in rekening brengen, omdat er ook kosten gemaakt worden voor het huren van een praktijkruimte. Zie ook de Algemene Voorwaarden.

Als je via de afsprakenkalender je afspraak hebt gemaakt, dan kan je ook via dat programma je afspraak afzeggen. Natuurlijk kan je ook bellen of e-mailen. 

Echter worden er kosten in rekening gebracht voor afspraken die niet minimaal 48 uur vóór de afspraak zijn afgezegd. Zie ook de Algemene voorwaarden.

Natuurlijk kan het zijn dat je andere verwachtingen hebt of dat er een misverstand is ontstaan in de communicatie. We zijn allemaal mensen en waar mensen werken kunnen er misverstanden ontstaan. 

Als je een klacht hebt, dan verzoek ik jou deze per email te versturen. Ik zal dan proberen samen met jou de klacht te bespreken. En hopelijk komen wij er samen uit. 

Mocht dit niet het geval zijn, dan is Gewoon Gelukkig Gezond aangesloten bij een klachteninstantie, het GAT, die de klacht en de afhandeling zal overnemen. 

Zie ook de Algemene voorwaarden

De openingstijden zijn:

Ma.   11:00 – 13:00 voor telefonische intake gesprekken, telefonisch overleg.

Di.    14:00 –  17:00

Woe. 10:00 – 17:00

Do.    10:00 – 16:00

           19:00 – 21:00

Wij zijn gevestigd in Amsterdam. 

Telefoonnummer: +31 6 28 21 37 18

Kamer van Koophandel: 62569961

BTW-ID: NL002010583B79

 

Gewoon Gelukkig Gezond houdt zich aan de regels van de overheid en het RIVM. Er wordt gebruik gemaakt van mondkapjes, handschoenen en de anderhalve meter afstand wordt in acht genomen. 

Helaas bevindt de praktijk zich op de tweede verdieping, en is daarmee niet geschikt voor personen die invalide zijn of rolstoel afhankelijk. 

Indien iemand invalide is, bestaat de mogelijkheid om op de begane grond een behandeltafel te plaatsen of om ambulant de client te bezoeken. 

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

 

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Demo Title

Demo Description


My first Popup

This will close in 20 seconds