Klankschalen

Wil jij ook leren ontspannen door klankschalen? ✴︎

Door het aanslaan van de klankschaal, kan een diepgaande ontspanning optreden. De klankschaal produceert verscheidene tonen en trillingen. die harmoniserend werken op elk aspect van ons zijn, op ons lichaam, op onze emoties, onze gedachten en ons Zelf, waardoor er ontspanning kan optreden. 

Wij en alles om ons heen, bestaat uit energie. Energie heeft een trillingsfrequentie en aangezien ons lichaam uit energie bestaat, is het logisch dat ons lichaam ook een trillingsfrequentie heeft. Als je ziek bent, ergens pijn hebt of niet lekker in je vel zit, heeft de zieke, de pijnlijke plek of heb jij zelf een lagere lichaamsfrequentie op dat moment. Door het aanslaan van een klankschaal dringt de trilling door in je lichaam tot op celniveau, en reageert je lichaam onmiddellijk hierop, waardoor de energie in jouw lichaam in beweging wordt gezet. Jouw energie gaat weer stromen.

Bij een klankschaalmassage leg ik de klankschalen op het lichaam en sla ze op een harmonische manier aan, waardoor zowel lichaam als geest kan ontspannen door klankschalen.

Wat zijn klankschalen?

Klankschalen zijn instrumenten die gemaakt zijn van verschillende metalen (legeringen). Ze hebben de vorm van een schaal en kunnen wat in afmeting, zwaarte, kleur en dikte verschillen van elkaar. Zij vinden hun oorsprong uit Tibet waar zij gebruikt werden als eetkom, offerschaal of slaginstrument tijdens het mediteren. Elke klankschaal heeft zijn eigen toon en eigen klankkleur en wordt ingezet voor verschillende therapeutische doeleinden.

Effecten

Een klankschaalmassage kan voor de volgende effecten zorgen: 

 • lichaam en geest ontspannen;
 • rust in hoofd en hart;
 • vermindering van pijnklachten en allergieën;
 • balans in lichaam en geest;
 • betere doorbloeding in het lichaam;
 • losmaken van afvalstoffen in het lichaam en daarmee een betere afvoer hiervan;
 • betere nachtrust;
 • betere concentratie;
 • meer energie;
 • levenslust kan toenemen;
 • verhoogt creativiteit;
 • balans in linker- en rechterhersenhelft;
 • verhoogde weerbaarheid;
 • verhoogd inzicht in jezelf.

Voor wie?

Een klankschaalmassage is geschikt voor een ieder die bovenstaande effecten meer kan gebruiken in zijn of haar leven of deze zelfs in zijn geheel mist. Loop jij vast of heb jij gebrek aan energie, last van concentratieproblemen, je kan niet goed ontspannen of je zit teveel in je hoofd? Dan is een klankschaalmassage bij uitstek geschikt voor jou. Een klankschaalmassage kan ook gegeven worden in combinatie met een coachingstraject. Bijvoorbeeld tussen de live sessies van coaching ter ondersteuning en versterking van de begeleiding.

Een klankschaalmassage is geschikt voor zowel kinderen, ouderen als speciale doelgroepen (slechthorenden, autisme, dementie en ADHD).

Voor wie NIET?

Mensen die last hebben van trombose, epilepsie, psychoses, spataderen, die een chemokuur ondergaan, die een pacemaker hebben of die zwanger zijn wordt afgeraden een klankschaalmassage te ondergaan.

Wil jij ook een klankschaalmassage ondergaan en tot rust komen of weer levenslustig door het leven kunnen gaan? Maak dan nu een afspraak. Dit kan je aanvragen door mij een e-mail te sturen: info@holistischepraktijkzivah.nl. Je kan mij ook bellen  06-28213718. of maak zelf een afspraak.

Ontspannen met Klanksessie/concert

Elke laatste vrijdag van de maand, organiseer ik een klankschaal concert met of zonder begeleide meditatie. Tijdens een klankschaalconcert worden verschillende klankschalen en klankinstrumenten harmonisch aangeslagen die ervoor zorgen dat jij tot rust komt. Een klankschaalconcert is een manier om volledig te kunnen ontspannen. Zeker als je een erg gejaagd en druk leven leidt. Een ideaal cadeau om iemand te geven, en een leuke manier om samen met je vriendinnen te ontspannen. 

Vragen of maak een afspraak:

  Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren.
  Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring en Cookies
  Policy om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  *Er is helaas geen wachtruimte bij de praktijk waar je van tevoren kunt plaatsnemen, daarom
  verzoek ik je op de afgesproken tijd aan te komen

  ✴︎ Zie ‘prijzen’