Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde is een geneeswijze die gebruik maakt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Binnen de natuurgeneeskunde wordt er van verschillende methodieken gebruik gemaakt.

De natuurgeneeskunde werkt holistisch. Dat wil zeggen dat lichaam en geest niet los van elkaar worden gezien maar een geheel vormen. Bij een natuurgeneeskundige behandeling wordt zowel lichaam als geest behandeld. Er wordt gekeken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau naar de oorsprong van klachten.

Natuurgeneeskunde en HSP’s

In mijn praktijk voor hsp’s maak ik veelvuldig gebruik van de aura-en chakrahealings en van sjamanistische technieken. Ik heb gemerkt dat deze vormen van natuurgeneeskunde heel prettig werkt voor hoogsensitieve personen. Omdat hoogsensitieve personen heel gevoelig zijn voor energieën, voelen ze na een aura- en chakrahealing gelijk veranderingen optreden.

Een van de meest gehoorde klachten van een hsp is de vermoeidheid. Doordat je als hsp’s een groot empathisch vermogen hebt, trek je vreemde, soms negatieve energieën aan. Deze gaan zitten in je aura en uiteindelijk ook in je chakra’s, met als gevolg oververmoeidheid en andere klachten. Met een aura-en chakrahealing kunnen we deze energieën gemakkelijk verwijderen.

Andere veelgehoorde klachten waar wij HSP’s mee te maken krijgen, zijn onzekerheidsklachten, gebrek aan eigenwaarde en gebrek aan zelfliefde. Deze kunnen we eenvoudig op energetisch niveau met de sjamanistische technieken aanpakken.

Een karakterstructuur-analyse is handig om inzichten te geven aan jou, voor wat betreft de oorsprong van je aandachtspunten en krachten.

Aura- en Chakrahealing

De aura-en chakrahealing is een methodiek die valt onder natuurgeneeskunde. Het is breed van opzet en reikt ver en diepgaand. Het beperkt zich niet alleen tot het aura, zoals de naam doet vermoeden. Het houdt zich ook bezig met de chakra’s. Ook de kleurenleer en de karakterstructuren komen aan bod.

Aura- en Chakrahealing

Wat is een Aura?

Alles in het universum heeft een trilling. Ook onze gedachten en emoties hebben een trilling. Hoe positiever wij zijn, hoe hoger onze trilling. Staan wij negatief in het leven, of zijn we altijd boos, dan zullen we een lage trilling hebben.

Ons lichaam

Ons lichaam heeft ook een trilling. Meestal denken wij dat ons lichaam ophoudt bij de huid. Dit is echter niet juist. Wij zijn meer dan alleen ons lichaam. Wij hebben nog een heel energieveld rondom ons lichaam. Dit energieveld maakt deel uit van ons lichaam en weerspiegelt de energietrillingen binnen in ons lichaam. Negatieve emoties en gedachten zijn lage trillingen. Deze lage trillingen zal je uiteindelijk ergens in je lichaam voelen, in de vorm van ongemak of een blokkade.  

Het aura aanpakken in een aura- en chakrahealing

In een aura- en chakra healing kunnen wij verschillende verstoringen aanpakken. Er worden verstoringen in je aura opgespoord. Door de healing wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Deze zet het lichaam aan om de blokkade te verhelpen. Ook energie tekorten worden aangevuld in het aura, je kleuren in het aura worden hersteld of worden voorzien van de juiste trilling.

Wat zijn Chakra’s?

Chakra’s zijn volgens de oude Veda’s (Oudste geschriften in het Sanskriet), energiecentra in ons lichaam. Ze staan in verbinding met ons lichaam en ons aura. De chakra’s staan in verbinding met bepaalde organen en hormoonklieren en bepalen hoe wij in het leven staan.

Belang van goed werkende chakra’s

Als een chakra, om welke reden dan ook, beschadigd is, kan dat gevolgen hebben voor de bijbehorende organen en voor de andere chakra’s. Er kunnen fysieke ziektes en aandoeningen ontstaan op de lange termijn. Ook emotionele en mentale aandoeningen kunnen het gevolg zijn van een beschadigd chakra.

Als alle chakra’s goed functioneren, kan de levensenergie (prana, Ki, Chi) goed doorstromen en ben je vitaal en gezond. Elk chakra heeft een specifieke kleur en trilling, die van invloed is op ons algehele gevoel van welbevinden.

De chakra’s behandelen in een aura- en chakrahealing

In een aura- en chakrahealing worden je chakra’s behandeld en gebalanceerd. Ze worden voorzien van de juiste kleur, frequentie en vorm. Indien nodig, krijg je lichaamsoefeningen en voedingsadviezen ter bevordering van de werking van het desbetreffende chakra.

Sjamanisme en karakterstructuren

Om inzicht te krijgen in de oorzaak van disbalans in het aura en de chakra’s, maak ik gebruik van de leer van karakterstructuren van Wilhelm Reich. Ook maak ik gebruik van sjamanistische technieken, zoals Soulretrieval, channelings, krachtdieren en intrusies verwijderen. Deze technieken zijn zeer krachtige healings, die niet onderschat moet worden. Het is daarom nodig om behandelingen te verspreiden over meerdere behandelsessies, zodat er een goede integratie van lichaam en geest kan plaatsvinden.

Onderdelen van de natuurgeneeskundige behandelingen✴︎

Deze zijn:

 • het auraveld opschonen en vrijmaken van blokkades;
 • chakra’s repareren en balanceren;
 • een kleurenanalyse van het auraveld en het eventueel aanpassen hiervan;
 • leefstijladviezen en oefeningen;
 • het healen van de persoonlijkheid door het terughalen en integreren van verloren deelstructuren;
 • het beantwoorden van levensvraagstukken door channelen en andere sjamanistische technieken;
 • directe pijnverlichting;
 • het verwijderen van negatieve energieën.

Afspraak maken, vragen?

  Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren.
  Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring en Cookies
  Policy om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  *Er is helaas geen wachtruimte bij de praktijk waar je van tevoren kunt plaatsnemen, daarom
  verzoek ik je op de afgesproken tijd aan te komen

  ✴︎ Voor jouw investering, zie de pagina ‘tarieven en vergoedingen.