Regen

Regen en gedachten van weemoed…

Het regent

regen en spelen in de regen als kind. Maar regen geeft gedachten van weemoed.

“Het regent, het regent…” 🎶🎵

Zo zijn de eerste woorden van het kinderliedje uit mijn jeugd. 

Het regent vandaag. Het ziet er buiten somber uit. En die somberheid heeft zijn effect op mijn gemoedstoestand. Ik probeer de somberheid buiten te houden en richt mij op mijn werk.  Maar de regen dwingt mij om naar binnen te gaan en gedachten van weemoed dienen zich aan.

Melancholie

Het duurt niet lang of ik laat mij toch meevoeren in de melancholie van mijn kindertijd. Er komen beelden in mij op van mijzelf als klein kind in de regen spelend. Hoe heerlijk het was om vol overgave jezelf te verliezen in de dans met het hemelwater dat zich als een gordijn je lichaam omhulde en jij je er gelukkig bij voelde. Geen zorgen… slechts genietend van de regen, waarbij elke druppel water als een zegening aanvoelde. 

Nu moet ik erbij vermelden dat mijn kinderjaren zich afspeelden op Curaçao, waarbij het spelen in de regen niet zulke grote gevolgen had door het warme zonnige klimaat. Het regenwater verkoelde je en was alsof je je bevond in een zwembad of onder een douche. Maar wat was het heerlijk.

Regen en gedachten van weemoed. Kijkend voor het raam naar de regendruppels.

Nu, kijk ik met weemoed door het raam naar de waterdruppels die kletteren op het beton van de bestrating. 

Hoogsensitief kind

Ook andere herinneringen uit mijn jeugd komen naar boven. Het gevoel niet begrepen te worden. Het gevoel niet erbij te horen. Het gevoel dat je anders bent dan anderen. Nu weet ik waarom ik mij zo voelde. Ik was en ben hoogsensitief.

Onbestemd gevoel en angst

Ik voelde mij als kind altijd anders. Ik kon op een of andere manier nooit mijn ei kwijt. Ik kon nooit echt vertellen wat er in mij omging. Maar ik voelde van alles. Als ik terug kijk, dan denk ik dat ik heel vroeg al de stemmingen van anderen kon voelen en waarnemen. Maar als kind kon ik er niks mee. Ik was niet een hoogsensitief kind dat zich terugtrok. Ik was een hoogsensitief kind dat juist de spanning opzocht. Ik kon druk zijn, ik kon aanwezig zijn. Ik was nooit stil. Ik had actie nodig. Maar oh wat voelde ik veel. En soms kon het mij beangstigen, zoals de nachten dat ik bang was voor het ontastbare. 

Nachtelijke bezoeken

Zo bang was ik ’s avonds, dat ik nooit naar bed wilde. Er moest altijd een lichtje aan. Als ik ’s nachts naar de wc moest, riep ik mijn moeder, omdat ik bang was om zelfs te lopen naar de wc die aan de slaapkamer grensde. Ik kan mij niet herinneren dat ik vreemde wezens kon zien in de nacht. Maar het gevoel van angst was heel beklemmend, zodra de nacht zijn intrede deed. Achteraf hoorde ik van mijn zus, dat zij hetzelfde had. En ook zij is hoogsensitief.  

Had het te maken met onze opvoeding, die kinderen bang maakte voor ‘de boeman’ en ‘boze geesten’? Dat weet ik niet. Het enige wat ik nog weet, is dat ik bang was. 

Nu denk ik dat er inderdaad sprake moet zijn geweest van bezoeken van gene zijde. Iets waar vroeger nooit over gesproken werd. Zelfs al zou ik het tegen mijn ouders hebben verteld, zouden ze mij of mijn zuster(s) nooit hebben geloofd. Het was iets waar je niet over sprak. 

Als hoogsensitief kind sta je volledig open en komen de prikkels extra hard binnen.

Overload aan prikkels

Als kind sta je open. Je sensoren staan wagenwijd open. Naarmate wij ouder worden, sluiten wij ons meer en meer af voor wat wij voelen. Onze aandacht wordt opgeslokt door het ‘moeten’ en ‘willen’ van de maatschappij. Onze sensoren raken verstopt en vervuild, waardoor we de verbinding met ons ware gevoel, onze essentie, kwijtraken. Ik was mijn verbinding met mijzelf kwijtgeraakt. Ik was naar buiten gericht, op de ander gericht, waardoor ik altijd het gevoel had dat wat de ander wilde, ook mijn wens was. 

Herstel, Rust, bewustwording

Gelukkig mocht ik de verbinding met mijn essentie weer herstellen. Door spirituele opleidingen en cursussen, heb ik mijn ware zelf hervonden. Ik mocht weer voelen wat van mij was. Ik mocht weer voelen wat ik wilde. 

En toen ik eindelijk besefte dat ik hoogsensitief ben, kon ik ook de stappen zetten om ermee te dealen. 

Het is inmiddels gestopt met regenen. Ik kijk terug op een proces dat mijn hele leven door zal gaan. Een proces van verwerking, van heling. Steeds een stapje dichterbij, dichterbij naar de kern. Een ascentie of bewustwordingsproces dat vele levens zal duren. 

Wat mij geholpen heeft met mijn proces, zijn de vele energetische healings die ik heb mogen ontvangen en heb mogen geven. Elke keer als ik iemand een healing geef, elke keer als ik een Luisterkindafstemming maak, of een hypnosesessie geef, kijk ik in een spiegel van herkenning, bewustwording en genezing. Ik zie en voel de pijn, het verdriet, in de ander. Dezelfde pijn en verdriet die ik doorgemaakt heb, waarvan er soms nog een staartje naar boven komt drijven. 

Met regen komen bij mij gedachten van weemoed opzetten, de melancholie van het verleden. Maar ik weet ook dat het van voorbijgaande aard is.

Na regen komt Zonneschijn

Het gevoel van er niet bij horen, anders te zijn, heb ik mee leren leven. Ik vind mijzelf goed zoals ik ben. I AM OK! Ik hoef mij niet meer te bewijzen. Meer en meer voel ik de behoefte mij los te maken van oude patronen. Meer en meer voel ik de vrijheid om gewoon te ZIJN. Te doen wat ik voel dat ik wil doen. En het voelt heerlijk. 

Hulp is is onderweg…

Misschien zit je zelf ook in een proces. Misschien voel je ook dat je verder wilt, en jij je niet meer wilt storen aan wat anderen vinden. En waarschijnlijk overweeg je al een tijd om er hulp bij te zoeken, omdat je er in je eentje niet uit komt. 

Ik help je graag. Ik help je jezelf te vinden in die wirwar van prikkels, patronen en gevoelens. Ik help je te zoeken naar wie je wilt zijn, wie je echt bent en waar je passie ligt. Want ik weet als geen ander hoe moeilijk het is voor een HSP om je ware passie te vinden. Ik vond altijd alles leuk, omdat ik altijd op anderen gefocust was en wat zij wilden. Daarom weet ik dat het heel moeilijk is om je ware passie te vinden als je voelsprieten altijd alles oppikken uit de omgeving. 

Want jij verdient het ook om een gewoon gelukkig en gezond leven te leven. Samen kijken we waar je hulp bij nodig hebt en op welke manier ik je kan helpen om jouw dromen waar te maken. 

Hypnotherapie en Yager-therapie.

Waar ik in het bijzonder zeer enthousiast van ben, is hypnotherapie en de Yager therapie. 

Met hypnose verander je gedrag en onbewuste denkpatronen. Met de Yager-therapie verander je de oorzaak, de leermomenten uit je jeugd zonder de ervaringen te moeten herbeleven zoals bij regressietherapie. Deze twee therapievormen vullen elkaar perfect aan. De een haalt de oorzaak weg en de ander gaat aan de slag met het bestaand gedrag. Na de sessies zijn gedachten van weemoed verleden tijd. De lading is weg.

Klanten zijn erg terughoudend wat betreft hypnotherapie. Ze denken aan Rasti Rostelli taferelen en aan showhypnose, waarbij je als een kip zonder kop op het podium danst. Of ze zijn bang omdat ze niet weten wat zij zich erbij moeten voorstellen. 

Op de pagina FAQ van mijn website kan je lezen wat hypnotherapie inhoudt. 

Wil je een afspraak maken voor een GRATIS telefonische intake, dan kan je een mail sturen naar:

ikwileenafspraak@gewoongelukkiggezond.com

Zaterdag 18 juli ga ik een extra masterclass volgen: De virtuele maagband. In mijn volgende blog en nieuwsbrief, vertel ik meer hierover en zal er een aanbieding aan gekoppeld worden. Dus als jij je Coronakilo’s kwijt wilt, hou mijn nieuwsbrief in de gaten.