Voorouderlijnen helen

Voorouderlijnen helen is een belangrijk aspect in mijn behandeling aan onzekere vrouwen. 

Afgelopen weekend was het “familie” weekend. Gezellig, lekker bijpraten, smullen van alle lekkers dat aanwezig was en weerzien met familie die ik lang niet gezien had.

Het was leuk om mijn tante van 100 jaar weer te zien, die ondanks veel tegenslag het afgelopen jaar, toch nog sterk van lichaam en geest is. Het was mooi om te zien dat haar achterkleinkinderen, kleinkinderen en kinderen haar met liefde en warmte omringden.

Wat had ik graag mijn eigen oma’s en opa’s willen leren kennen. Helaas waren zij al gestorven toen ik geboren werd. Maar wat had ik ze graag willen bevragen over hun jeugd, hun ouders, en over de tijd waarin zij leefden. Ik had graag hun wijsheid en kennis over relaties, opvoeding, huwelijk en familiesystemen willen horen.

Ik vraag mijn moeder soms hoe haar jeugd was, en of zij nog verhalen kan vertellen over haar ouders, over hun jeugd. Maar vroeger, zegt ze, stelde je geen vragen aan je ouders. Er was een duidelijke scheiding tussen wat je als kind mocht weten en wat je als volwassene moest weten.

Hoewel ik mijn grootouders niet echt gekend heb, weet ik dat zij ook hebben bijgedragen in wie ik ben geworden. Ik heb het niet alleen over hun DNA wat door mijn aderen stroomt, maar ook over mijn overtuigingen en mijn spirituele ontwikkeling.

Sommige vrouwen die bij mij komen voor een begeleidingstraject, zijn boos op hun ouders. Boos omdat ze of verwaarloosd zijn geweest, mishandeld zijn of gewoon zich niet gewenst hebben gevoeld. Maar als ik doorvraag, blijkt vaak dat er in het gehele familiesysteem en generaties terug een rode lijn loopt met soortgelijke problemen, boosheid, verdriet. Dit zijn voorouderlijnen.

Soms kan een trauma, gebeurtenis of situatie in eerdere generaties in een familie, nog in vele generaties erna zijn weerslag hebben.

Voorbeeld:

Je durft je niet te laten zien, je bent onzeker of je schaamt je zonder reden. Terwijl je weet dat je geen reden hebt om je te schamen, onzeker te zijn. 

Er is blijkbaar ‘iets’ doorgegeven vanuit eerdere generaties, vanuit voorouderlijnen, dat niets met jou te maken heeft, maar waar je wel de last van draagt. Slechts met begrip en liefde kunnen wij dat deel dat wij bij ons dragen helen. Want je blijft een deel van je voorouders en ouders. Ook zij hebben gedaan wat zij dachten dat goed was. Met de middelen die zij hadden, hebben zij er het beste van gemaakt. Het heeft daarom geen zin om verwijtend terug te kijken naar wat je voorouders, ouders hebben gedaan. Ook al heeft het jou geschaad. Ook zij zijn dragers geweest van hun voorouderlijke ballast.

In mijn begeleiding aan onzekere vrouwen, komen ook vorige generaties aan bod. Wij maken contact met vorige generaties, onze voorouders, knippen energetische lijntjes door, geven terug wat bij hen hoort en maken een mooi ritueel om ze te eren en te bedanken voor hun hulp.

Het resultaat is dat er een last van jouw schouders valt. De ballast die je ongevraagd meegekregen hebt en die jij uit loyaliteit bleef dragen, is hiermee opgelost. Daarmee creëer je weer ruimte voor je eigen processen en kan heling bij jou plaatsvinden.

Wil jij ook ervaren hoe het voelt om bevrijd te zijn van de energetische blokkades op generationeel niveau? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een telefonische intake.

Mail naar ikwileenafspraak@gewoongelukkiggezond.com

Namaste,

Digna

Een meer uitgebreider artikel over voorouderlijke/familiekarma kan je hier vinden.